2016年5月雅思口语part2新题思路详解+范文:Describe a person who once moved to live with you

摘要:雅思中国网雅思君今天跟大家分享5月雅思口语变题季part2新题Describe a person who once moved to live with you.(描述曾经搬来和你住的人)思路及范文,欢迎同学们参考!

今天雅思中国网雅思君给大家带来的是5-8月雅思口语变题季p2部分关于“曾经一直住过的人”的解析和范文。这里说的曾经一起住的人,可以一起租房子的房客,也可以是亲密关系的人。大家不要思维定是。像本文范文就描述了大学同学,毕业之后一起租房,来看看怎么说的吧!

雅思口语5-8月最新话题范文汇总-Part 2部分,点击进入...

Topic:

Describe a person who once moved to live with you.

You should say:

When and where this person moved in

How you know this person

How you got along with this person

And how you feel about living with this person

思路解析:

搬来一起住的人:我的大学同学Jenny

何时搬来/住在哪里:大学毕业之后,和我在同一个城市工作生活,所以一起租房。我们有各自的卧室,但共用厨房和浴室。

对这个人的了解:介绍长相、怎样认识对方、以及她的兴趣爱好。

怎样相处:Jenny非常擅长烹饪,每天下班比我早,她主动承担了买菜做饭的家务。同时,她也是个好的倾听者,在我失落时总会安慰和帮助我。

感受:非常珍惜我们之间的友谊,会一直互相扶持。

Sample answer

The person who I want to talk about is my friend Jenny. She was my classmate when we were at university. She moved to live with me after graduation. We work in a city far from our hometown, and we rent an apartment together. So, now she is my roommate. We have our own bedrooms, but we share the kitchen and bathroom.

To tell the truth, not one single facial feature of hers could be defined as “perfect”.However, her face is a flawless (完美的)combination of all the imperfect features. Also, she always shows elegant(优雅的)manners and, with her fine taste for fashion, appears in the right clothes in any occasions. In university, although being classmates, we didn’t get familiar with each other in the first few days. Not until both of us joined the dancing club at the college. It was in the club that she and I started talking and gradually developed friendship.

After we live together, I find that she is really good at cooking, and always runs a respectable house. Since she gets off work earlier than me, so she does grocery shopping and cooks dinner every day. Also, she’s a good listener, and every time I feel depressed, she comforts me and helps me. I know that working far from home is difficult for both of us, so I really treasure our friendship,and we will support each other forever.

以上就是雅思中国网雅思君跟大家分享的关于“一起住的人”的口语范文啦,希望大家好好准备,取得好成绩。


文章来源:雅思中国网 http://www.ieltschn.com 
更多资讯可以关注微信公众号:IELTSIM。
[AD] 点击此处了解【雅思合集】【学习计划定制】【终生VIP服务】
教你说出高大上的独创答案 6月来临雅思口语新题全攻略
切忌盲目跟读录音
考官是如何判定你在背诵答案的?雅思口语低分原因大解析
2016年5月雅思口语part2新题思路详解+范文:Describe a person who once moved to live with you