雅思口语part2话题卡:Describe an exciting book you have read 描述一本让人振奋的书

本期为大家带来雅思口语part2话题卡:Describe an exciting book you have read(描述一本让人振奋的书)。

雅思口语part2话题卡:Describe an exciting book you have read 描述一本让人振奋的书图1

思路点拨:以下思路仅供参考,希望大家能够根据自己的实际经历撰写答案

阅读相关的话题一直都是雅思口语很喜欢考察的内容。大家在准备的时候可以参考下想要再读的书和杂志这两篇文章。

这道题的关键词是exciting, 它在牛津词典中的解释是causing great excitement or interest 因此童鞋们不要搞错了,很多人会以为单单是令人很兴奋的书。所以,只要是产生浓厚兴趣的都算做这个范畴的书。

You should say:

When you read it

What type/kind of book it i

What it is about

Why you read it/why it is exciting

一本我读过的让人振奋的书是《The Lonely Planet》,它是一本内容很丰富的世界畅销旅行指南。

An exciting book that I have read is the Lonely Planet, which is a very popular and informative traveling book in the world.

我第一次读到这本书还是在去年的时候,那个时候我从JD上购买了这本书。我打算用它来作为我去新西兰旅行的一个必不可少的向导。

The first time I read it was during the last Christmas. I saw an advertisement about this book series, and immediately bought it on JD Read, which is an online book selling platform. It was a must for me during that time because I wanted it to be my helpful tour guide when I was traveling around New Zealand.

这本书很有意思,因为它不仅仅有很多地图和介绍风土人情的图片,而且还有最新的酒店、餐饮、博物馆等咨询。

I thought this book was quite worthwhile reading, because there’s not only a lot of vivid pictures and maps which indicated some cultural aspects about New Zealand, but also provided up some up-to-date contact information of so many awesome hotels, cafeterias and museums, etc.

让我感觉很振奋的点在于,通过这本书我发现了一个很好但是人又少的度假村,在哪里我静静地享受了两个星期的美好时光。

What made me feel very excited about this book was that it enabled me to find a very wonderful and quiet resort that was not known to most travels in New Zealand. This resort had first class service, and provided us tasty breakfast without charge. This place also allowed me to make some Maori friends who taught me a lot useful Maori expressions. I spend my most memorable two weeks there during the whole last year.




文章来源:雅思中国网 http://www.ieltschn.com 
更多资讯可以关注微信公众号:雅思中国网(IELTSIM)。
[AD] 点击此处了解【雅思合集】【学习计划定制】【终生VIP服务】
教你说出高大上的独创答案 6月来临雅思口语新题全攻略
切忌盲目跟读录音
考官是如何判定你在背诵答案的?雅思口语低分原因大解析
2016年5月雅思口语part2新题思路详解+范文:Describe a person who once moved to live with you